Počet zobrazení stránky

úterý 8. ledna 2013

Do feudalismu!

Jsou kandidáti na prezidenta, které volit nebudu protože zastávají jiné hodnoty, jsou kandidáti, které nevolím, protože jim nevěřím a jsou kandidáti, ze kterých se mi zvedá žaludek a přitom za to sami ani snad nemohou.

Mohou za to jejich příznivci, tedy hlavně v případě K. Schwarzenberga jeho samovolný antivolební tým. Věřte mi, že se chce se mi zvracet, kdykoli slyším návrh typu: „jednejme rozumně, volme Karla“.

Vysvětlovat voličům hned čtyř kandidátů že by se měli vykašlat na své favority a volit někoho, koho by normálně nevolili, je prostě chucpe.Naprosto stejně chápu apely, aby "kvůli Karlovi" odstoupila T. Fischerová, Dienstbier, V. Franz nebo Z. Roithová.


Je naprostá iluze, když si Schwarzenbergovi fanoušci myslí, že by se jejich voliči automaticky přelili k němu. Jediná možnost, kdy by tahle teorie mohla fungovat, je, kdyby odstoupili všichni čtyři, nebo kdyby je všechny nechali voliči na holičkách, ale věřte mi, že tohle se opravdu nestane.

Samozřejmě zbývá vysvětlit, proč si tohle myslím. Všichni voliči přemýšleli o tom, koho budou volit a koho volit nebudou. Většina z nich si pečlivě srovnala nejen důvody pro ale i důvod proti. U Karla Schwarzenberga jsou přitom důvody tak jasné, že je většině lidí ani není nutné opakovat.

Tak jako já nemohu přehlédnout, že je tváří vlády, která je jednoznačně nejhorší od listopadu 89, že je spoluzodpovědný za současný stav naší země úplně stejně jako třeba Miroslav Kalousek nebo Petr Nečas. Přes tuhle bariéru se prostě nepřenesou a jediné k čemu jejich přemlouvání povede bude stále větší znechucení.

A ještě něco vám řeknu:

Hodně osobností veřejného života připomíná že je „skutečný šlechtic“. Měl bych vám proto připomenout, že tohle není feudalismus ale demokracie. Erb je k ničemu pokud člověk není skutečným aristokratem ducha.

Když je země obsazena nepřítelem, čestný muž kariéru nedělá.

Žádné komentáře:

Okomentovat