Počet zobrazení stránky

čtvrtek 16. dubna 2015

Válka s nahotou 3. - paralýza

Před časem jeden kamarád napsal v komentáři k článku Zákon nejistoty toto:

A k diktatuře - pokud sem tam někoho zabiješ, věci to dost pomůže. Lepší je ale vzít známou osobnost, třeba Tomia, zabavit mu majetek, veřejně ho zostudit, zakázat mu Prahu a přestěhovat ho třeba na samotu kousek od Jáchymova. Když u toho příjde o rodinu, vlasy a oblečení, máš bonus navíc. V tu chvíli začne mít každej jeho sympatizat lehký příznaky posttraumatickýho stresovýho syndromu jak z učebnice a takhle jednoduše si vykolejil osudy cca dvou milionů lidí v Čechách... Udělej to každy dva až tři měsíce a za chvíli budeš mít společnost, kterou jsi popsal výše.


 Ani nevím, jestli jej napadlo, jak dobře popsal situaci, kterou právě sleduji. Příběh Ivo Žurka odsouzeného na tři roky vězení za sexuální nátlak. O tom, jak kauza probíhala dosud se můžete informovat na stránkách Naturista.cz i na zpravodajských serverech. Mé vlastní komentáře pak najdete zde jako Válka s nahotou a Válka s nahotou 2.

Ivo Žurek rozhodně je vůdčí postavou českého organizovaného naturismu. Postavou zostuzenou, odsouzenou, zbavenou svého vlivu. Je teď opravdu depresivní sledovat aktivitu, tedy vlastně neaktivitu našich naturistů.

Pokud jsem dříve naturisty přirovnával ke kanárkům v dole, tak teď už by dávno měly znít všechny poplachy. Čeští naturisté, kteří ještě nedávno plánovali spíše rozvoj sportovních a turistických aktivit (na čemž měl Ivo Žurek podstatný podíl) jsou teď tiší a zalezlí. Téměř veškerá jejich činnost ustala, nežádoucí část společnosti byla zcela paralyzována.

V podstatě v současnosti vedení naturistů jen čeká na výsledky odvolání.

Problém je, že pokud se tento postup teroru mocipánům osvědčí, použijí ho znovu. Můžete jen tipovat, která skupina bude další (muslimové to nejspíš nebudou). Faktem je, že se to už stalo. Systém demonstroval svou schopnost perzekvovat kohokoli, kdo se současným mocenským klikám nehodí.

I kdyby byl teď Ivo Žurek propuštěn a zbaven obvinění, změní se toho jen málo. Přiznávám, že na to ale nevěřím.

4 komentáře:

  1. Zde se dotýkáte popletené morálky v oblasti přístupu k nahotě a z toho plynoucí zmatenost českého soudnictví. Chtěl bych však vyzdvihnout, že zmatenost morálních soudů mi připadá daleko hlubší. A to od prezidentů (viz amnestie nebo připitomělé hledání nějakého článku), přes zákonodárné sbory, policii, státní zastupitele, až po vlastní jurisdikci. Denodeně vidíme proud paskvilů valící se z parlamentu, denodeně vidíme obvinění státních úředníků z překračování zákonů, skandály a k tomu neschopnost jurisdikce ukončit nějaký vážnější případ. Soudci se spíše přou o své platy a o práci svých kolegů na všech úrovních, než by něco rozhodli rázně, kvalifikovaně a nenapadnutelně. Je běžné, že případ proběhne během několika let všemi instancemi až k nejvyššímu soudu, který veškerou předchozí práci zruší a začne se znova. Není to náhodou šlendrián?
    Bohužel lidem u moci to pohříchu vyhovuje, alespoň některým. Z mého hlediska jednu z hlavních příčin spatřuji v úpadku novinářské práce, tím nenaplnění jejího hlavního poslání - vytvářet sekulární demokratické veřejné mínění. Nevím jak tuto službu něčím jiným nahradit ku prospěchu společnosti. Téma velmi široké a pole neorané několik desetiletí.
    Jaroslav Štejfa

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavé je (mně to připadá zajímavé), jak současní mocipáni a jejich poskoci kritizují "komunismus" za tehdejší byrokracii a šikanu (svobodomyslných) občanů, nevidouce (nechtíce vědět), že nyní už je situace v mnoha případech horší než tehdy.
    Konkrétně k tehdejšímu naturismu. Nebyla žádná propaganda. Ale šuškandou jsme byli o nudistických plážích v Čechách informováni. Třebas, že je v lomu Amerika u Prahy. Známá vyprávěla, jak tam policisté, tehdy "příslušníci", chodí a vybírají pokuty. Ne za "veřejné pohoršení", ale za porušení zákazu vstupu. A jak prý ji známý "esenbák" říkal, chodí tam rádi. Podívají se na nahaté holky a zároveň jsou chváleni za pokuty. Jedna vtipná nahačka prý vždycky naskládá korunky na pokutu na bříško a nechá policistu, aby si je sesbíral (teď by něco takového možná bylo klasifikováno jako urážka veřejného činitele).

    V r. 1965 vyšla v Mladém světě rozsáhlá reportáž z nudistických pláží v NDR, doprovázená bohatým fotografickým materiálem, Vydání zmizelo ze stánků během několika hodin a ještě po 20 letech jsem ty stránky viděl vylepené v šatních skříňkách na pracovištích.

    Skutečnost je taková, že máme křesťanské rádio i TV (máme svobodu a demokracii), kromě toho, v sekulárním státě, církve mají své pravidelné pořady ve veřejnoprávní TV, máme tam diskuze s kněžími i pořady s diskutujícími kněžími, církve mají svá "okénka" v tiskovinách, marné jsou ale výzvy do médií, aby nějaký prostor daly i ateistům či aby do diskuze s knězem pozvali i ateistu.

    OdpovědětVymazat
  4. Nejde jen o věřící. Jde o celou společnost. Včera jsem na thunbailech fotografií na jednom fiotografickém webu, kde vyvěšuji své fotky objevil místo zmanšeniny vuyšeeděnou plošku s nápisem "Akt nebo nahota. Reklama strýčka Google nemá ráda nahotu". Naštěstí se obrázek dal normálně rozkliknout. Byl tam klasický, uměřený, černobílý akt. Pěkný.
    Ptám se: Strýček Google nám hodlá až z Ameriky stanovovat nějaké hranice puritánství? Kdo ho k tomu pověřil? Já tedy ne!
    Co bude zakázáno příště? Prostovlasé ženy nebo muži bez plnovousu? Symbol kříže? Židovská hvězda?
    Řítíme se do průšvihu! "1984" je za rohem.

    OdpovědětVymazat