Počet zobrazení stránky

čtvrtek 30. července 2015

Kopněte si do Žida! Už se to smí!

Vlastně ani nevím, kolik z mých přátel jsou Židé. Tedy vím to o těch, kteří to o sobě veřejně hlásají a nebo si v hospodě opalují příbor nad zapalovačem.
Pro většinu z nich je jejich židovství spíš otázkou národní příslušnosti, než náboženství. Mají tedy k němu vztah asi jako my ke Starým pověstem českým - spíše srdeční.

Nicméně většinou o nich neuvažuji jako o Židech, ale prostě jako o kamarádech. Neměl jsem k tomu nějak moc důvod. Až teď.

Víte, kdejaká debata o islámu má bod, který bych už mohl označit jako "argumentum ad Iudaeos" - přesně takhle, jako teď s muslimy, to bylo se Židy.

Problém je v tom, že když při jiné příležitosti něco řeknu o Židech v tom smyslu, že je šíření islámu v Evropě ohrožuje, naváže na to argumentace "ale oni jsou přece ve válce".

Ne, ne, ne  a stokrát ne! V Evropě žádná vyhlášená válka proti Židům není. Navíc židovství není ideologie nebo politický program. Je to národní příslušnost. Ani Žid - ateista nepřestane být Židem.

Přesto se v některých zemích už nesmí učit o tom, co to byl holokaust aby se muslimové necítili nábožensky uražení a v debatách na půdě (našich) škol může zástupce muslimů vtipkovat na téma proč koho kamenovat na adresu Židů aniž by jej někdo okřikl a případně vyvedl za flígr z místnosti.

Takže zatímco se obhájci islámu na jednu stranu zaštiťují pomocí "argumentum ad Iudaeos", jejich chráněnci zároveň posílají celému světu zprávu: Kopněte si do Žida! Už se to smí!

2 komentáře:

  1. Kouknou, Enzmann, to přehnali, ne? Průmysl holocaustu jede jak namydlenej blesk, židovské neziskovky se zastávají přistěhovalců jak jen můžou, rabíni v NY dál kšeftujou s orgánama a JNC do toho potěšeně mručí. Kopání nehrozí. Nářek, to je jiná! Ten je slyšet posledních 50 let furt, to zas jó. No, nic, Enzmann, v nejhorším jde uzákonit, že i myslet si něco neschválenýho je na kriminál a zavřou na koho si ukážou.

    OdpovědětVymazat
  2. Teď přichází: kopněte si do čmouda z Afriky

    OdpovědětVymazat