Počet zobrazení stránky

pondělí 8. října 2012

Jak vybírat politika?



Zase se blíží čas vybírat politiky,  tentokrát to bude do senátu, příště na prezidenta a třeba popříště zase třeba do poslanecké sněmovny. Podstatné je jen tolik, že politik je funkce veřejná. Dnes se používá tohle slovo jako nadávka. Je tomu tak proto, že naši politici jsou prostě příšerní. Pak bychom se ovšem měli ptát: Proč máme příšerné lidi za politiky?
Svůj názor na tohle téma jsem napsal už loni a nemám pocit že by se na tom něco změnilo.
Myslím, že při výběru politiků je na místě pečlivost a důrazná obrana před všemožnými okecávkami. Medovejch slov se totiž ještě nikdo nenasnídal. Podle čeho ale vybírat, když se rozhodnete ignorovat velkohubé výkřiky z billboardů?
Zkuste si položit čtyři otázky, které si při výběru politika pokládám já:

Půjčili byste mu polovinu svého ročního výdělku?

Politikům peníze půjčujeme aby s nimi zařídili věci v náš prospěch. Dělá to zhruba polovinu sumy, kterou opravdu vyděláváme. Daně nejsou peníze "na vyhození", měli bychom za ně něco chtít! Nemělo by nám být jedno co s nimi udělají!


Ručili byste mu za jeho půjčku celým svým majetkem?

Špatní politici nás mohou nesmírně zadlužit nebo způsobit pád měny. Ve skutečnosti za jejich chování a rozhodování celým svým majetkem ručíme.

Šli byste s ním na večeři u velvyslance a nebáli se že vám udělá ostudu?

Politici reprezentují a lidé si nás budou spojovat s tím jak se chovají. 


Svěřili byste tomu člověku klíče od vlastního bytu?

Politici mohou přijímat zákony, které zasahují do vašeho soukromí. Dalo by se tedy říci, že klíče k našim bytům mají.

Doufám, že si uvědomujete, jaká pitomost je volit strany a ne lidi. Strana nemá mozek ani srdce a je zákonem téměř nepostižitelná - no schválně si zkuste položit stejné otázky na celou politickou stranu - neudělali byste ani jedno z toho.

Žádné komentáře:

Okomentovat