Počet zobrazení stránky

úterý 14. srpna 2012

Co chystá římskokatolická církev?

Loni jsem vyjádřil svoje pochybnosti o zájmech Vatikánu v České republice článkem Mráz přijde z Vatikánu. (čísla v článku vycházejí z tehdejších odhadů)
Protože se události od té doby poněkud pohnuly, mohu si dovolit pár řádek komentáře ještě přidat.
Především už není pochyb o tom, co pro nás chystá katolická církev - připravuje se tvrdá rekatolizace.
Že z toho nemám radost je asi zřejmé už z komentáře k páně arcibiskupově výrokům o nacistech.
Jak to mohu říci tak jasně? Víte, v posledních letech u nás vstoupili právě zástupci této nebezpečné skupiny několikrát do politiky a vždy to bylo dost prapodivné. Nicméně tím jasně deklarovali zájem mluvit do oborů, do nichž se zavázali nezasahovat.
Dobrá, tenkrát šlo jen o slova, je to nepříjemné ale nikoli průkazné.
Proto se teď podívejme na grafy v blogu Petra Závladského
Jedná se konkrétně o tyto dva články:
Církevní restituce ještě jedním pohledem
Ještě několik čísel k církevním restitucím

Grafy na které chci upozornit jsou tyto: 

(levá osa Y jsou věřící, pravá Y jsou počty duchovních)



Co z nich plyne? Především je vidět, že zatímco počet věřících klesá, počty katolických duchovních strmě rostou. Víte, žádný stát nepřipravuje silnou armádu, když nemá v úmyslu ji použít.
Je také naprosto zřejmé, kde bude tahle armáda kněží použita - je určená k nasazení do škol.
Všimněte si, že naše fašistická vláda současně s podporou ŘKC dusí sekulární školství. Jeho pozici mohou rychle nahradit školy zakládané církví. Zvláště, když na to teď bude mít ŘKC dost peněz. Proto se mohou katolíci tak veřejně rvát o peníze ze státního rozpočtu.
S námi už nepočítají, ale našim dětem to "vysvětlí".

11 komentářů:

  1. Má to logiku, Naše líná neimaginativní vláda není schopna dát národu a mládeži ideje a vize. Její absolutní zvrácenost dovedla tuto zemi až k tomu, že se tento úkol svěří "veleosvícenému" Vatikánu, který vytvoří s ostatními církvemi velkou "Svatou frontu".

    OdpovědětVymazat
  2. Mimochodem: V této souvislosti je také záhodno nezapomenout na pohřeb Václava Havla coby katolický spektákl par exellence a demonstrace síly s razancí vojenské přehlídky na Rudém náměstí. Přitom je naprosto evidentní, že Havel rozhodně nebyl horlivý římský katolík a pokud už měl někdo z ŘKC na jeho pohřbu mluvit, tak Malý a Halík, ne Duka.

    Jinak se ale té rekatolizace až tolik neobávám. Spíš souhlasím s Filipem Tvrdým, který kdesi napsal, že jakmile odklon od církví překročí jistou hranici, klesá už nezadržitelně. Navíc v příštích volbách, doufám, zvítězí levice (leda bychom úplně zešíleli jako Řekové) a snad napraví aspoň některé škody. Fakt myslím, že srdce lidí římští katolíci nezískají.

    Jinak můj pohled na toto téma:
    http://jaroslavpolak.blog.idnes.cz/c/283407/Jsou-Cesi-opravdu-narod-ateistu.html

    OdpovědětVymazat
  3. Největší paradox je, že Češi by historicky měli tíhnout spíše k panteismu. Skutečné ateistické filosofické světonázory byly vymazány z historie už příliš dávno a v naší historii velkou roli neměly. Marxismus-leninismus je (promiň ale vidím to tak) jen ekonomická šaškárna ne nepodobná neoliberalismu jen uchopená z opačné strany. Však se marxismu také říkalo "ekonomický komunismus".

    OdpovědětVymazat
  4. Stejně si ale myslím, že podceňuješ moc peněz.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc peněz rozhodně nepodceňuji a marxleninista nejsem, i když pokládám Marxe za stále aktuálního a inspirativního myslitele. Ale neklaním se před ním s nábožnou úctou.
    Jen prostě myslím, že se jim nepodaří získat srdce lidí. Ale možná je to jen zbožné (sic!) přání.

    OdpovědětVymazat
  6. Silnou armadu klidne budete budovat, kdyz na ni budete mit nafukovaci rozpocet od nekoho jineho, a to katolici ted maji. Nejsem si jisty, ale "mam pocit", ze podle zakona by mohli mit klidne 10 milionu knezi a stat by to zaplatil (teda kdyby mel oslicka otres se). Cili priprava na invazi to opravdu byt nemusi. Osobne si myslim, ze nepocitaji s nami ani s nasimi detmi. Ja bych videl i scenar, ze chteji maximalizovat svoje "oceneni" a vytvorit si aspon v tomto monopol. Ale ty penize uz nepouziji na nase deti, ale na africke a asijske.
    Kazdopadne ani ten scenar s invazi do skolstvi bych nepodcenoval (to Kojot). Oni zas tak racionalne nemysli a mohli by to zkusit prestoze to bude drahe s nejistym vysledkem. Je mozny, ze uz je pro katoliky fakt pozde, ale to si myslel i Voltaire. Katolicka cirkev dokaze cihat i staleti na obdobi amnezie a naivity spolecnosti. Stremhlavy pad urovne naseho skolstvi k tomu taky napomaha.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak teda knězů opravdu přibylo. Skoro jsem tomu nevěřil. http://www.novinky.cz/domaci/264311-v-cesku-ubyva-vericich-stat-vsak-plati-stale-vice-fararu.html
    Ale tadyhle Jeroným Klimeš mluví o úbytku knězů.
    http://youtu.be/DcKgwCDLw88?t=15m40s
    Možná se kněží importují z Polska??

    OdpovědětVymazat
  8. --------------------------------Petr Tomek: Všimněte si, že naše fašistická vláda současně s podporou ŘKC dusí sekulární školství. Jeho pozici mohou rychle nahradit školy zakládané církví. Zvláště, když na to teď bude mít ŘKC dost peněz. Proto se mohou katolíci tak veřejně rvát o peníze ze státního rozpočtu.
    S námi už nepočítají, ale našim dětem to "vysvětlí".-----------------------------------

    Docela černý scénář jste tu vymyslel, pane Tomku. Ale mně se zdá, že pokles katolíků v ČR je nezadržitelný trend trvající asi tak 100 let.
    Tak nějak furt máme v historické paměti nechvalně proslulou rekatolizaci. http://cs.wikipedia.org/wiki/Protireformace
    --------------Zvláště, když na to teď bude mít ŘKC dost peněz.---------------
    Peníze teda budou mít, ale naštvali tím dost obyvatel ČR.

    OdpovědětVymazat
  9. Neočekávám nějaký rozmach církevního školství v ČR. U vlády tady bude pořád ČSSD. Důchodci je budou volit furt.
    Ani restituce a jistý nárůst knězů katolické církvi nepomůžou.
    Podle mě se nyní katolíci zaměřují spíše na získávání nových stoupenců v Africe a vůbec v rozvojových zemích.
    O situaci v Polsku se píše tady: http://www.blisty.cz/art/66502.html
    ------------11. 12. 2012
    Je Polsko opravdu katolická země?
    Tomasz Oryński
    -------------------------

    OdpovědětVymazat