Počet zobrazení stránky

neděle 26. října 2014

Dopis od Imada Iddine Habiba člena Council of Ex-muslims of Morocco o uvěznění egyptského ateisty Ahmada Husaina Al-Harkana

Dopis od Imada Iddine Habiba člena Council of Ex-muslims of Morocco, který před několika hodinami sdílela Aliaa Magda Elmahdy a já spěšně a mizerně přeložil, aby se alespoň nějak dostal do povědomí, neboť z našich médií se o něčem takovém jistě nedozvíme,

NALÉHAVÉ:

25. října 2014 na krásné ulici v egyptské Alexandrii se stal mladý muž Ahmad Husajn Al-Harkan a jeho těhotná manželka Sally terčem pokusu o atentát.

Al-Harkan je egyptský aktivista a ateista, který strávil velkou část svého života jako saláfistický muslimský fundamentalista, ale jeho jeho životní cesta islámem jej dovedla k tomu, že se vzdal svého náboženství. Al-Harkan byl oddaný muslim a dobře se vyzná v islámu. Studoval u velmi slavného egyptského islámského učenece Al-Burhamiho.

Proměna si vybrala svou daň a vedla Ahmada Al-Harkana k rozhodnutí spálit všechna svá náboženská osvědčení a začít své vzdělání od nuly.

Od té doby Al-Harkan několikrát hostoval v různých talk show zaměřených na vzestup ateistů v arabském světě a v Egyptě. Je třeba říci, že jeho základy v islámských studiích z něj dělají v debatách debatách těžkého protivnika.

Ve večerních hodinách 25. října byl napaden skupinou lidí, kteří se ho a jeho ženu snažili zabít. Podařilo se mu uprchnout se svou ženou poté, co utrpěli několik zranění a zašli na policejní stanici incident nahlásit.

Ke svému a našemu překvapení, byli on a jeho manželka napadeni policejními důstojníky přímo na policejní stanici spolu s jejich přítelem Kareemem. Nyní jsou všichni tři ve vězení pro obvinění z kacířství  a "urážku náboženství", i jejich právník byl ponižován a vykopnut z policejní stanice.

Al-Harkan, jeho těhotná manželka Sally a jejich přítel Kareem jsou stále v "Al Dakhela" na policejní stanici a očekává je předvedení do kanceláře státního zastupitelství pro obvinění z trestného činu svobodného myšlení a "nerespektování náboženství".

Ať svět dozví o Ahmadu Husajnu Al-Harkanovi, jeho těhotné manželce a jeho příteli Kareemovi.

Nenechte temnotu zvítězit.

Předchozí rozhovory s Al Harkanem a odvážnými aktivisty o ateismu a svobodě náboženského vyznání v Egyptě v západních médiích:





Odkaz na Facebookovou stránku na podporu Ahmada Husaina Al-Hrakana

Večer 26. října 2014 jsem byl informován, že byli Al-Harkan, Sally a  Kareem propuštěni.

Žádné komentáře:

Okomentovat