Počet zobrazení stránky

pátek 21. června 2013

Nedávejte děti lesbám!

Nejsem příliš příznivec kritik nějakých karikatur, vlastně vůbec, ale občas je blbost některých nevtipných vtipů tak neuvěřitelně do oka blijící, že to prostě nejde vydržet. Politická mrtvola Václava Klause si neodpustila několikrát rýpnout do současné politiky, což mě konec konců ani nevadí tolik, jako to že tomu někdo věnoval pozornost.

Podobné je to s jeho současnou "aférou" kdy na svých stránkách zveřejnil karikaturu, která svým stylem odpovídá spíše nějaké klerikální nebo nacistické propagandě. Je jednoznačně zaměřená proti adopcím dětí homosexuálními páry.


Opravdu mě to nepřekvapuje. Uvědomte si, že Václav Klaus není jen panáček z vtipného spotu o kradení tužek, ale člověk který složil prezidentskou přísahu a pak se obrátil proti občanské společnosti, kterou se touto přísahou zavázal hájit. Ten, kdo považuje práva dětí za zrůdnost, proti které hodlá ze svých stařeckých sil bojovat, politik, který si v nejvyšším úřadě dopisoval a scházel se s neonacisty (dvakrát je dokonce pozval na Hrad) a také samozřejmě ten, kdo propustil největší finanční zločince našeho státu i nacistické předáky a zbavil je strachu ze stíhání. O jeho přátelství s temným mágem Dukou, kreacionistech a náhlém obratu ke katolicismu nemluvě.

A samozřejmě nesmím zapomenout na jeho pravidelné výstupy proti homosexuálům a varování před ideologií homosexualismu

Do takového morálního profilu samozřejmě ona "karikatura" zapadá naprosto dokonale. Jediné čeho se teď opravdu bojím, je situace, kdy rádoby vyvážená média mohou přijít s názorem, že na tom přece musí něco musí být když to říká i mocný Klaus.

Ptáte se mě co si o adopci homosexuálními páry myslím? Co myslíte, je hodně špatné, když dítě vychovává svobodná matka? Vzali byste jí kvůli tomu dítě a umístili jej do dětského domova?

Naprostá většina homosexuálních párů, které budou mít o výchovu dítěte zájem, budou lesbické. Všechny budou procházet naprosto stejně tvrdým posuzováním jako jakýkoli heterosexuální pár. Přesto jsou, podle Klause a jemu podobných, dvě ženy méně než jedna.

Nejde ale samozřejmě jen o adopce. Jde i o registrované partnerství osob stejného pohlaví a o výchovu dětí v takových vztazích. Proč by nemohla vychovávat dítě matka a "teta", když i v normální společnosti je to běžné. Ano, u svobodných matek je normální, že mívají kamarádku s níž si vzájemně s dětmi vypomáhají. Jenže v tomhle případě to najednou nejde, protože spolu "maminka" a "teta" spí? Nepřipadá vám to přitažené za vlasy?

Co horšího, představte si situaci - dvě ženy a děti, které mají obě rády, ale formálně některé dítě patří jedné a některé druhé. Z emocionálního hlediska to jsou sourozenci, podle zákona ale ne. Pokud jedna z žen onemocní nebo zemře, bude její dítě z téhle rodiny vytrženo a umístěno do nějakého zařízení. Naráz přijde o matku, "tetu" i sourozence. Neumím si představit člověka, kterého by tohle naprosto nezdrtilo, ale prosím vás proč?

Ukažte mi jediný důvod, který bude dostatečně pádný pro něco takového.

Václav Klaus je amorální monstrum a na tom se už těžko něco změní. Vzhledem k jeho věku je už celkem zbytečné nad tím bloumat, dokonce je úplně zbytečné jej z toho vinit. Bylo by ale mnohem lepší, kdybychom propříště dopřávali více sluchu lidem, kteří nějakou etickou úroveň mají. Zvláště když jde o děti.

5 komentářů:

  1. Rozhodně se nechci zastávat Klause, ale opravdu jste toho mínění, že lide mají být stíháni za vyslovení svých názorů?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Něco takového jsem nikdy neřekl ani nenapsal. Myslím, že měl být Klaus stíhán za něco jiného. Neměli bychom ale přikládat vážnost názorům někoho, kdo celým svým životem demonstruje že jeho chápání dobra a zla je dost pokřivené.

      Vymazat
    2. Myslel jsem to, že kritizujete Klause kvůli tomu, že amnestoval lidi odsouzené za vyslovení názoru.

      Vymazat
    3. Klaus opravdu neamnestoval lidi odsouzené za vyslovení názoru, ale za obrovské defraudace jako byl třeba H-system, naopak lidi odsouzené za názory jako je třeba Roman Smetana osvobozeni nebyli.

      Vymazat
  2. Pokud jde o tresty pro předáky DSSS, tak bych upozornil na to, že jednak nešlo o vyslovení názoru ale o podněcování k rasové nenávisti, což lidé rádi zaměňují ale není to totéž. Když do knížky napíšu, že za zvýšenou kriminalitu mohou afričtí přistěhovalci, tak je to něco jiného, než když budu totéž řvát na demonstrující dav před domem nějakého konkrétního afrického přistěhovalce. Náš zákon také tyhle věci kvalifikuje jinak, což je správné.
    Za druhé pak udělené tresty byly podmíněné a měly tedy spíše charakter upozornění na to, že se něco takového v naší společnosti nebude trpět. Funkce podmíněných trestů je jednoznačně preventivní. Vůdci DSSS ale byli očištěni zcela, což není správné právě z důvodů prevence kriminality.

    OdpovědětVymazat