Počet zobrazení stránky

úterý 13. března 2012

A co z Procházkové udělat prezidentku?

Tuším, že si klepete na čelo už teď: Lenka Procházková - feministka se skřípavým hlasem, která příliš neumí číst proslovy a na nepříliš dobrém videu se ukazuje že není právě zvyklá budovat si popularitu na veřejných vystoupeních? Na druhou stranu - opravdu je zrovna tohle důležité? Číst proslovy neumí od přírody nikdo, dá se to s trochou cvičení zvládnout za týden nebo čtrnáct dní, protože je to divadelnická dovednost. Lepší kameramany - těch mám dost a dost. To ostatní je věc image, trochy make upu a scénografie.
Podstatné je:

1.) Má historii s nějakým morálním profilem, což ostatní současní kandidáti nemají.
2.) Má kauzu, dokonce dvě! Na tom se už dá postavit nějaká propagace.
3.) Je ateistka nebo alespoň agnostik. Víte kolik měl tenhle ("ateistický") stát nevěřících prezidentů? Zkuste hádat. I Husák byl křesťan!
4.) Odkazuje se na Masaryka, který vycházel z utilitarismu, ale nikoli tupě. (což mě jako neohedonistovi samozřejmě vyhovuje).

Navíc existuje pádný důvod proč by ji měli volit i lidé kteří jí nejsou zrovna nadšení. Dovedete si představit něco co by dokázalo tu naši fašistickou sebranku rozvzteklit víc než feministka na Hradě?

Zbývá poslední ale nejpodstatnější otázka: Paní Procházková vzala byste to?

Poznámka: V tomto příspěvku jsem z paní Procházkové mylně udělal ateistku, což ona sama vyvrací. Protože jde o starší text, nebudu ho opravovat, jen přidávám tuto poznámku-omluvu.

Žádné komentáře:

Okomentovat