Počet zobrazení stránky

středa 14. srpna 2019

Patří satanisté na Pride? A patří tam křesťané? A ateisté?

Výprava Satanovy komunity se vydala do Bratislavy, aby na tamnějším Pride deklarovala svou podporu hnutí LGBT. Dopadlo to trapně, především pro pořadatele.
Jedna z organizátorek totiž vykázala skupinku z akce, zničila jí transparenty a přivolaní policisté bránili jejím členům v přístupu k jejich osobním věcem.

To je špatně hned na několika úrovních:
1.) Zabránění vstupu na akci poškodilo skupinku satanistů, která se do Bratislavy vydala až z Prahy jen z tohoto důvodu. Kdyby jim bylo předem řečeno, že nebudou vpuštěni, pravděpodobně by zvážili, zda platit docela drahou dopravu na takovou vzdálenost.
2.) Zabránění vstupu poškodilo pověst akce. Pravda asi ne v očích radikálních křesťanů - tam už se více zhoršit nemůže - ale v očích liberálů určitě. A to všechno přesto, že mají organizátoři ze svého titulu právo odmítnout vstup komukoli.
3.) Zničení transparentů je rozhodně poškozování cizí věci.
4.) Nevydání osobních věcí, které nebyly ani policií zabaveny jako důkazní materiál, lze považovat za krádež.

Dobře, ale máme tu ještě jinou absurditku. Na pridech lze vidět křesťany i muslimy. Bývají "důkazem" nediskriminace podle vyznání Neříkám že právě ti, kteří chodí do těchto průvodů, mají nějaký nenávistný výklad vlastní víry, nicméně správná reakce na otázku: "Kolik homosexuálů mučili, zabili nebo dohnali k sebevraždě muslimové a / nebo křesťané?" zní "Letos?".

To, že se takové věci dějí je bráno jako standard, pouze můžeme hodnotit, jestli se právě teď nebo v právě této náboženské komunitě dějí více nebo méně.

Abrahámovská náboženství jsou obecně nejhomofobnějšími kulty v historii. Přesto například Prague Pride začíná křesťanskou mší a nikoho nenapadne LGBTQ muslimy vyhazovat z průvodu.

Opakuji: Mluvím o vraždách a vydírání vedoucímu k sebevraždě.
Mluvím o mrtvých!

Kolik mrtvých LGBTQ má na svědomí LaVeyův satanismus víme v tuto chvíli naprosto přesně: 0.
V tomto myšlenkovém proudu není vůbec žádný příkaz který by nabádal lidi aby se navzájem pronásledovali na základě sexuální orientace. 

Jednání pořadatelky na Dúhový PRIDE Bratislava 2019 je vzhledem k celkové náboženské atmosféře na Slovensku pochopitelné, ale nikoli omluvitelné. 

Křesťanství s sebou nutně nese polaritu a pokud je pro katolíka Bůh esencí dobra, pak je Satan nutně koncentrované zlo. Satanofobie je pro křesťanský prostor přirozená stejně jako atheofobie. Představě věřícího jen odpovídá přesněji. 

Nic nepomáhá, že je Satanova komunita nemystická a "nekřesťanská". Členové Satanovy kominity ve skutečnosti nevěří na existenci křesťanského Boha ani Satana v tom smyslu, jak jej chápe katolická či jiná křesťanská církev.  *)

Dobře, všichni čeští členové Satanovy komunity se ve zdraví vrátili do republiky, přiměřeně otrávení průběhem událostí, ale budiž. V zásadě se nikomu nic nestalo. Mávat nad tím rukou by ale bylo poněkud lehkomyslné.

Satanismus v jakékoli podobě má v sobě prvek vzpoury a provokace a proto je potřeba počítat s podobnými excesy i když je člověk asi nečeká od lidí se kterými by měl být "na jedné lodi".

Nemůžeme na jednu stranu mít za zlé, když se organizátoři bojí ztráty podpory nebo i oficiálního zákazu. Zvláště ne v roce, kdy se proti bratislavskému Pride postavilo slovenské ministerstvo kultury.
Na druhou stranu se ale oprávněně můžeme ptát: Jak daleko lze s takovými diplomatickými ústupky vůbec jít?

U akcí, které mají za úkol nějak měnit pohled na odsuzované skupiny lidí a emancipovat je, je taková opatrnost jednoznačně problémem a organizátoři by si měli ujasnit kritéria, která určují, kudy má hranice jejich tolerance vést.

Svým způsobem bychom měli být za satanisty vděční, protože jsou dobrým "testovacím činidlem" toho, nakolik berou organizátoři svá slova o nediskriminaci podle vyznání vážně.



*) Satanova komunita a První Česko-Slovenský Chrám Církve Satanovy se už stihly rozhádat o "správné" pojetí satanismu. Satanova komunita je v podstatě ateistická až panteistická a vnímá Satana pouze jako symbol. Církev Satanova je naproti tomu poněkud esoterická a připomíná více tradiční náboženské společnosti.

4 komentáře:

  1. Abrahámovská náboženství jsou obecně nejhomofobnějšími kulty v historii. Přesto například Prague Pride začíná křesťanskou mší a nikoho nenapadne LGBTQ muslimy vyhazovat z průvodu....................

    Jak, podle čeho, se pozná, že účastník Pride je křesťan či muslim??

    OdpovědětVymazat
  2. Duše neexistuje protože vědomí je produktem mozku respektive všechno jací jsme kým jsme kdo jsme je jen iluzorní výsledek produkt výchovy prostředí doby společností mozkem DNA genetikou místem zážitky atp atd a náš biologický software a hardware se dá uměle měnit ovlivnit programovat určovat,především náš biologický hardware např jak bude vypadat jakou bude mít barvu očí výšku odstranit různé vady nemoce,jednoduše a prostě genetické inženýrství na to že je ještě v plenách dělá zázraky,software je produktem hardware a okolních vjemů,jinak i kdyby duše existovala tak jak sama o sobě vidí funguje vnímá,když nemá fyzické smysly natož mozek který by to zpracovával a z čeho je odkud je proč je a na co potřebuje tak složité tělo a jak je možné ovlivnit skrze tělo hardware genetickým inženýrstvím naší osobnost chování emoce respektive naší duševní software stránku,když by duše neměla být ovlivněna natož tak radikálně extrémně jen skrze chemii geny tělo hardware genetickým inženýrstvím atp atd protože to by znamenalo že duše je původně produktem těla,ale dokáže přežít i bez něj nebo je v přímém kontaktu s tělem v každé jeho buňce i DNA a nebo je jen z části produktem těla a nebo prostě neexistuje a jsme jen biologické stroje roboti,mimochodem duši by tedy měl i trilobit a jeho duše se převtělí do dinosaura,což je absurdní kardinální nesmysl navíc nepřirozený,duše je proti všem fyzikálním biologickým zákonům a samotné evoluci která již je prokázána dokázána.


    Co se Boha týče tak ne není to láska,abrahámovský Biblický náboženský Bůh je pokrytec a ne láska protože podle náboženství a knih ( korán Bible ) udělal největší genocidu holokaust na světě ve formě potopy čímž zabil i nevinné děti a samozřejmě i miminka !!!! Vyhnal Adama a Evu kvůli nějakému podélnému ovoci a odsuzuje homosexuály homosexualitu kterou sám stvořil člověk si to nevybírá nemůže za to ( Bůh tedy trestá to co sám udělal a lidé to svádí na lidi protože se to bojí svádět na Boha, prvotní příčina všeho a všech je Bůh ani i zla ) má mafiánské praktiky, doporučuji dokument PROBOHA vetřelci dávnověku a sledovat kanály jako je bewise JurajVie dějepis jinak Lukáš Balabán Martin rota vědecké kladivo etheral a lecram neznámý.

    OdpovědětVymazat
  3. Co se Boha týče tak ne není to láska,abrahámovský Biblický náboženský Bůh je pokrytec a ne láska protože podle náboženství a knih ( korán Bible ) udělal největší genocidu holokaust na světě ve formě potopy čímž zabil i nevinné děti a samozřejmě i miminka !!!! Vyhnal Adama a Evu kvůli nějakému podélnému ovoci a odsuzuje homosexuály homosexualitu kterou sám stvořil člověk si to nevybírá nemůže za to ( Bůh tedy trestá to co sám udělal a lidé to svádí na lidi protože se to bojí svádět na Boha, prvotní příčina všeho a všech je Bůh ani i zla ) má mafiánské praktiky, doporučuji dokument PROBOHA vetřelci dávnověku a sledovat kanály jako je bewise JurajVie dějepis jinak Lukáš Balabán Martin rota vědecké kladivo etheral a lecram neznámý.

    OdpovědětVymazat
  4. Satanisté jako protest proti tradičním církvím mohou být sympatičtí. Jen jestli nejsou pouze další církví pouze v opačném gardu. Také pastafariáni, kteří věří ve špagetového tajtrlíka jsou fajn. Tudy ale cesta (bohužel) nevede.

    OdpovědětVymazat