Počet zobrazení stránky

čtvrtek 8. ledna 2015

Pomalá válka

Asi hodně lidí je dnes pobouřeno, ale hlavně překvapeno tím, co se stalo ve středu 7. ledna 2015 v Paříži v redakci satirického listu Charlie Hebdo. Několik zjevně velmi dobře vyzbrojených atentátníků vyvraždilo v podstatě celou redakci. Pro mě samotného je to šokující, ale nikoli překvapivé.

Abych vysvětlil o co jde, potřebuji malý výlet do etologie. Tongo je vesnice ležící asi 60 kilometrů severně od Gomy v provincii Severní Kivu. Pokud se stále neorientujete, jde o oblast východního Konga. Zprávy z této vesnice z roku 2012 jsou děsivé, protože místní vesničany napadají velké skupiny šimpanzů. Zabitých už je mnoho. Šimpanzi jsou však v této oblasti chráněni.

    "Milujeme svou přírodu a zvířata, jsou naším dědictvím, ale ICCN nedělá nic, aby nám pomohl. Spíš po nás chtějí, abychom udělali nemožné - například jim ukázali, kteří šimpanzi jsou za útoky odpovědní! Ale kdyby někdo z nás hodil kamenem po šimpanzovi, tak půjde do vězení," říká jeden z vesničanů.

    Zdroj


V čem je problém? Šimpanzi vedou vyhlazovací válku. Možná jste o tom někdy slyšeli, ale pro jistotu uvádím, že se šimpanzí války projevují neuvěřitelnou neúčinností. Pokud spolu bojují dvě tlupy, v podstatě jde o napadání neopatrných šimpanzů druhé tlupy výraznou přesilou. Při takových výpadech zabijí šimpanzi jednoho, nebo maximálně dva šimpanze konkurenční tlupy.

Úplně stejně teď bojují šimpanzi z okolí Tonga proti lidem a mají opravdu velmi dobré šance uspět, protože je lidé považují za zvířata (a ta přece neválčí). Navíc to co dělají šimpanzi se už v lidských představách nespojuje s pojmem válka. Přesto to válka je, dokonce válka vyhlazovací.

Doufám, že jste mi alespoň trochu porozuměli, protože teď se ve vyprávění zase vrátím do Evropy. To, co se stalo v Paříži přece není první konflikt tohoto druhu. Samozřejmě nezapomeneme na 11. září 2001, ale od té doby se takových událostí sešla spousta. Předloni 15. dubna 2013 přece zaútočili muslimští radikálové dvěma bombami na Bostonský marathon. Stejnou motivaci měli členové znasilňujících gangů v Norsku, Švédsku, Německu i Británii. V ulicích Sydney útočil "vlk samotář" v roce 2014 inspirovaný taktéž islámem. 

Už dávno jsme ve válce. To, co nás mate je, že takhle válka podle Evropanů nevypadá, jenže to válka je a podobně jako šimpanzi jsou i muslimové chráněni systémem. Šimpanze chrání ochránci parku, islám ochránci náboženství. Stalo se to protože namísto aby bylo náboženství tolerovaným omylem, stalo se vyzdvihovanou předností a svoboda vyznání (kromě nevíry) byla vyvýšena nad ostatní lidská práva. Ten zvrácený výklad svobody vyznání nikdy neměli Evropané připustit. Domácí i evropští politici jej však prosadili i do zákonů, často proti vůli většiny občanů.

Muslimové by nikdy nemohli být pro Evropu takovým problémem, kdyby křesťanští poslanci neprosadili své náboženské výhody. Byli to křesťané, kdo potlačili sekulární hodnoty a zmrzačili lidská práva zákony proti rouhání a náboženskými výjimkami.  Byli to křesťanští církevní hodnostáři, kteří chválili islám jako cestu k Bohu. Jsou to jejich náboženské výhody, které teď muslimové zneužívají při snaze po potlačení svobody a zatím se jim to daří.

Evropa byla připravena se hájit. Byli jsme pro "pomalou válku" dobře vyzbrojeni zákony i policejními a vojenskými jednotkami, ale ve chvíli, kdy k tomu mělo dojít, nám naši věřící poslanci vzali zbraně z rukou. Buď je musíme co nejdříve získat zpět, nebo se budeme muset připravit velmi rychle na otevřenou válku.

Proto až uslyšíte, že musíme bránit KŘESŤANSKOU Evropu proti muslimům, připomeňte si, že Tomáš Halík haněl památku zavražděného režiséra Theo vanGogha a vyzdvihoval morální hodnoty jeho vraha, že papež František označil islám za náboženství míru, že pražský arcibiskup Jaroslav Dominik Duka v rozhovoru s velvyslanci zemí OIC (Organizace islámských zemí) chválil tradiční islámské rodinné hodnoty, že papežský nuncius, arcibiskup Giuseppe Leanza dopručoval šíření islámu ve školách.

Pokud se pokusíme bránit sekulární svobody, máme velmi dobrou šanci uspět, pokud budeme bránit křesťanskou Evropu, Evropa padne. Nezapomeňte na to!


Žádné komentáře:

Okomentovat