Počet zobrazení stránky

neděle 8. února 2015

Adolf a Albert

Povím vám něco jako bajku. Žili byli jednou dva sousedi. Zdravili se navzájem přes ploty svých zahrádek, zvali se na kafe a vůbec se k sobě chovali velmi slušně a uctivě.
Taky chodili k volbám a protože byly volby tajné, nikdo nevěděl, kdo koho volil.
Jenže Adolf a Albert byli kamarádi a tak si to nakonec stejně řekli.
Jednou se Albert na Adolfa strašně rozzlobil, protože mu Adolf řekl, že volil stranu VALB.
Ta strana měla nesmírně pěkný program s výjimkou jediného bodu, který byl až úplně na konci seznamu -  slibovala smrt všem Albertům.
Adolfa děsně urazilo, že na něj jeho letitý kamarád křičí kvůli nějaké partaji, zabouchnul za sebou dveře a čekal, až se Albert přijde omluvit.
Albert už ale nikdy nepřišel. Strana VALB totiž volby vyhrála a tak Albert nečekal až splní všechny body svého volebního programu a následující noc se vytratil.
Adolf si pak asi tisíckrát zdůvodňoval, že ten spor o správnost svého rozhodnutí vlastně vyhrál, protože to byl přece Albert a ne on, kdo se choval hrubě a nakonec se vytratil jako zloděj. Přesto mu bylo divně a nepřešlo to už nikdy.

Co myslíte, byl Adolf slušný člověk?

Teď se zamyslete nad jinou věcí. Spousta z vás se hlásí k římskokatolické církvi. Je to ta samá církev, která vede na Slovensku masivní kampaň proti právům homosexuálů, v Africe bojuje proti používání kondomů, v Jižní Americe bere ženám právo zacházet se svým tělem. Možná budete nějakou její pobočku v podobě křesťansko-demokratické strany volit ve volbách.

Vím, nebo alespoň věřím, že jste jinak slušní lidé - nekradete, nelžete, nepodvádíte, neopíjíte se, nikomu sami přímo neubližujete - ale přesto, můžete o sobě tvrdit že jste slušní lidé?

Žádné komentáře:

Okomentovat