Počet zobrazení stránky

pátek 5. října 2012

Série incidentů, kterou způsobil provokativní film Nevinnost muslimů...

Tohle je asi nejdelší název poznámky, který jsem kdy čemu dal. Pochází z článku na aktualne.cz který se jmenuje "Malí bratři pomočili v Egyptě korán, skončili ve vězení". Petr Jemelka tam píše:

Série incidentů, kterou způsobil provokativní film Nevinnost muslimů, za nímž stojí koptský křesťan žijící ve Spojených státech, tak má další pokračování. Umístění traileru filmu na YouTube vyvolalo násilné demonstrace v celém muslimském světě.

Tak milý pane Jemelko! Především nezaměňujte pachatele a oběti.

Film nic nezpůsobil.


Na tom trvám a navždy trvat budu! Film nezapaluje ambasády (1. 2. 3.), nezabíjí velvyslance, nevypisuje odměny pro nájemné vrahy (1.), nemučí děti,  a mentálně zaostalé za pofidérní provinění. To dělají fanatici!

Každý rok jsou na celém světě natočeny stovky amatérských filmů. Některé jsou dobré, některé horší, některé příšerné... Film a dokonce ani jeho režisér tu však nejsou v roli pachatelů ale v roli obětí. Pokud začneme amatérské filmaře obviňovat z mezinárodní situace, jsme na nejlepší cestě do pekel.  Nakonec to znamená totální kontrolu myšlení pod taktovkou islamistů.

 Ustupovat zlu znamená se na něm podílet. Nemá smysl se omlouvat za film, když ti kteří vyzývají k náboženské citlivosti už mají na rukou krev. Na vypálení ambasády a vraždu velvyslance se neodpovídá omluvou za zveřejnění filmu na internetu, ale vysláním letadlových lodí a startem bombardérů, protože jde o akt válečné agrese.

Tím natočení ani zveřejnění filmu není!


Jestli si někdo zaslouží v současné situaci pokárání, tak to není autor filmu Nevinnost muslimů, ale státy které nezajistily na vlastním území (jímž území ambasády je) bezpečnost zaměstnanců a na agresi odpověděly neadekvátně mírně. Situace je o to vážnější, že svým váháním utvrzují muslimské radikály v jejich přesvědčení, že jsou v právu.


Poznámka: Pozornost si také zaslouží naprosto rozdílné reakce veřejnosti a státní správy na incidenty v Tunisku, Libyi, Súdánu, Íránu, Afghánistánu, Indonésii, Pákistánu a dalších zemích. 

Žádné komentáře:

Okomentovat