Počet zobrazení stránky

úterý 16. října 2012

Absolutní spiknutí

Volební noc se už chýlila k ránu, když se v sídle komunistické strany otevřely dveře. Notně podroušená společnost, zpitá volebním úspěchem, stejně jako alkoholickými nápoji, se obrátila k veřejím a ztichla.
Stál v nich předseda Občansko-demokratické-konzervativně-liberálně-katolické strany po boku nejlepšího ministra financí na světě. Jediný předseda komunistů se nenechal zaskočit, protože věděl více, než směli jeho straničtí kolegové vědět.
"No kucí, kdepak ste byli? Bez vás to tady vůbec nebylo vonó!" zahlaholil k příchozím a těm hned spadly z tváří hrané výrazy volebního zklamání. Na jejich místě se rozhostily rozsáhlé úsměvy, které držely v přiměřených rozměrech snad jen uši.

"Soudruzi!" obrátil se předseda komunistů k překvapené společnosti. "Dovolte abych vám představil náš největší volební trumf, génie volební strategie, nejdokonalejší propagátory Marxových myšlenek!
Naši dva tajní členové dokázali to, v co už nikdo ani nedoufal - po onom strašném listopadovém fiasku roku 1989 vrátili (A to prosím demokraticky!) vládu naší (!) komunistické straně.

Popravdě, byly chvíle kdy jsem v to už nedoufal, zvláště když lidmi nedokázalo otřást ani zpoplatnění škol, nemocnic a namátkové zvedání daní, ale dokázali si poradit!
Spojení liberalismu přímo s vyplácením miliard katolíkům byl prostě geniální tah. Právě tak musím pochválit tu skvělou myšlenku dosadit usvědčeného ale neodsouzeného korupčníka na křeslo mítopředsedy strany. A ty nelétající letadla, neplovoucí plovoucí transportéry nebo ten proces s nějakým čmáralem!
Geniální, prostě G E N I Á L N Í!

A to jak podporovali největší mafiány a systematicky jim říkali podnikatelé, jak při každé příležitosti zdůrazňovali, že oni byli zvoleni demokraticky! No skvost! Zkrátka, o kohokoli, kdo by se teď přihlásil k liberalismu, svobodě nebo demokracii, si nikdo neopře ani kolo. Chápete vůbec co pro nás tihle kluci zlatí udělali?"

Sálem se začal rozléhat postupně sílící potlesk, až se nakonec místost začala otřásat absolutním nadšením.

"Chlapi, fakt vám nemůžu dost poděkovat, dokázali jste něco, v co nikdo z nás nedoufal už celých dvaadvacet let! Dokázali ste to! Díky, díky za nás za všechny! Jen díky Vám jsme zpátky!"


Poznámka: Jo, mám rád konspirační teorie, ale tahle se přímo nabízela!

Žádné komentáře:

Okomentovat