Počet zobrazení stránky

čtvrtek 26. dubna 2012

Děsokracie

Dost pravděpodobně nás čekají nové volby. Že z nich nejsem nadšený tak, jak bych podle jiných nadšen býti měl, jste si už asi všimli. Není pro mě nijak těžké určit jak dopadnou - na 99% je vyhraje ČSSD, druzí budou komunisté nebo ODS. Bohužel to nic neznamená. ČSSD tu už vládla několikrát a styl vládnutí se zase tak dramaticky od toho ódéesáckého nelišil. Všichni vždycky nechali stát krvácet a z kapes občanů tahali prachy, které měly údajně státu pomoci leč nepomáhaly. Všichni uměli "šetřit" tím že něco zrušili, ale nikdy nedokázali něco opravdu vytvořit.
Když jsem se díval, proč vlastně tak dobře funguje tenhle systém na principu falešného dilematu, který by za těch dvacet let musel jinak prohlédnout i lehce mongoloidní kůň, došlo mi, že v Čechistánu se nevolí podle toho, kdo lidem připadá nejlepší, ale podle toho kdo je naposledy nejméně vyděsil.
Vytvořili jsme vskutku originální systém děsokracie.
Děs z vlády komunistů vedl ke zvolení ODS, jejich děsné chování (Dokázali jsme že to dokážeme) pak vedlo ke zvolení ČSSD, ...atd atd... nakonec děsné chování Sexymozka vedlo k přemluvení báby i dědka a následný děsný Nečas povede opět ke zvolení něčeho děsného.
Problém děsokracie je v tom, že je stabilní. Můžeme se děsit donekonečna a stále to bude výběr Vetřelec versus Predátor.

Žádné komentáře:

Okomentovat