Počet zobrazení stránky

čtvrtek 20. prosince 2012

Lobotomie Zemanem

Ačkoli Starý medvěd z Vysočiny už asi tisíckrát slíbil, že do politiky už zasahovat nebude, je tu opět (jaké překvapení).

Víte, necítím se bezpečně v blízkosti medvědů, zvláště těch starých. Vyznačují se jednou takovou typickou vlastností – jejich mimika nic neprozrazuje. Nikdy na nich nepoznáte, jestli si vás nevšímají, nebo jestli chtějí zaútočit.



S tímhle konkrétním medvědem už určité zkušenosti máme a doporučuji vám, abyste se nenechali ukolébat jeho zdánlivě neohrabaným zevnějškem. V minulosti už dost tvrdě zaútočil proti demokracii a zle ji pochroumal, když rukou společnou a nerozdílnou ČSSD a ODS prosadila zákon o volebních kaucích (č. 247/1995 ) do poslanecké sněmovny a senátu.

Stál za upravenou d´Hondtovu metodu (dělitel Koudelka), která zvýhodňovala velké strany prosti malým a jeho podporu mělo i zrušení příspěvku za každý hlas získaný ve volbách pro strany s méně než dvouprocentním ziskem.

Byl to způsob jak zlikvidovat malé strany a změnit volby v soupeření dou velkých stran, což se nakonec také podařilo, a to i přes to, že tehdy ještě tento podivuhodný kousek ústavní soud zrušil.

Své zásluhy má také v tom, že se dnes každý nezávislý kandidát musí uměle připojovat k nějakému politickému uskupení. Náš zákon totiž se skutečně nezávislými kandidáty vůbec nepočítá.

S jeho „rivalem“ Václavem Klausem ho spojovalo mnohem víc než předrevoluční práce v Prognostickém ústavu (jako Karel Dyba, Tomáš Ježek, Vladimír Dlouhý či Miroslav Ransdorf) a polistopadová aktivita v Občanském fóru (která skončila jeho rozbitím). Ač měli na některé věci rozdílné názory, vzájemně si většinu politické kariéry vycházeli vstříc více, než nadstandardně.

V době opoziční smlouvy to byl právě Miloš Zeman (nikoli Václav Klaus), kdo vytvořil onen postup pro ignorování občanských aktivit „ať si demonstrují je to jejich právo“ (a my si budeme dělat co chceme). Reagoval tak na Impuls 99 i na výzvu Děkujeme, odejděte!, která byla zaměřena právě na něj a Václava Klause. (Její text do konce roku podepsalo na 200 000 signatářů.)

Stav české politiky za doby opoziční smlouvy značně evokoval vládu KSČ za reálného socialismu, v podstatě chybělo už jen zanést do ústavy vedoucí úlohu dvou stran. Pro dobu od uzavření opoziční smlouvy se proto také někdy používá označení „druhá normalizace“ jako připomínka „normalizace“ předrevoluční.

Zeman i Klaus měli a mají podporu ruského ropného gigantu Lukoil, velmi vřelé vztahy s ruským diktátorem Putinem. Klausovu podporu má i jako prezidentský kandidát.

Jaký div, i média se nám snaží nacpat jako jediné dva možné kandidáty Zemana a Fischera. Průzkum který uvedla agentura SANEP a dokonce i numerolog mluví o téměř jasném Zemanově vítězství. Není toho štěstí najednou nějak moc?

Až pojedete po silnici lemované billboardy s vyžehleným obličejem Miloše Zemana a volebním heslem „Váš hlas bude vždy slyšet“, vzpomeňte si na to (vy starší; vy mladší dohledejte) že to byl právě Zeman (spolu s Klausem) který se postaral aby váš hlas slyšet nebyl.

Ani ty plakáty se nevytiskly zadarmo samy. Jako šedá eminence za nimi stojí Šlouf a jeho kamarádi z byznysu. Nečekejte jiného Zemana, je to medvěd, ne žádný plyšový méďa. Nebude vás varovat, když se rozhodne postavit se proti vám.

Žádné komentáře:

Okomentovat