Počet zobrazení stránky

čtvrtek 22. března 2012

Nejrychlejší reforma? Zákaz společných kandidátek!

Vzhledem k tomu, že se zase venku děje něco o čem jsem již psal, mi dovolte abych to tentokrát nepsal až od začátku. Kdo chce, přečte si TO
Teď se nám zase ustavuje nějaká Národní rada, jako kdyby v naší republice nežili i lidé národnostních menšin, kteří mají silný vztah k republice a rodilí Češi, kteří k naší zemi žádný vztah nemají. Dozvídám se, že je třeba zavést přímou demokracii (aniž její propagátoři vědí co to znamená) a že je třeba udělat asi milion různých věcí, pro které by bylo potřeba vyškolit nové lidi v rekordním čase.
Ač bych rád viděl vývoj současného fašistického systému směrem k demokracii, nemohu zároveň souhlasit s řešeními, která by byla stejně riskantní nebo i nebezpečnější než současná tragická řešení.


Pokud chcete, tak jako já, demokratičtější společnost, trvejte na:

1.) zrušení přepočtu hlasů
2.) zákazu společných kandidátek.

Už tyhle dva jednoduché kroky by stačily na to aby poslance začali znovu volit lidi a ne stranické sekretariáty. Nemusíme rušit strany - technicky by to stejně nebylo možné. Pokud by byly strany zrušeny oficiálně, mohly by se dále scházet jako jakákoli sdružení.
Nechtějte od těchto současných politiků průhledný rozpočet, protože to se u nich rovná přiznání viny. Nelze očekávat, že by to udělali. Nechtějte po nich zákon o referendu, protože stejně nejsou schopni zplodit zákon, který by nebyl paskvilem. Nejdříve chtějme tyto dvě věci.

Žádné komentáře:

Okomentovat