Počet zobrazení stránky

čtvrtek 16. února 2012

Světovládci


Je obecně rozšířeným omylem si myslet, že žádná skupina snažící se o ovládnutí světa neexistuje. Lidé kteří tvrdí, že je takové skupiny existují bývají řazeni mezi konspirační fantasty spolu s lidmi, kteří tvrdí, že nějaká taková skupina světu už vládne.
Povím vám, proč si myslím, že jsou ti první a ti polsední úplně mimo. Především je na světě asi 7 miliard lidí, kterým se honí v hlavě nespočet myšlenek. Asi 8% mezi nimi bývají lidé s nějakou psychiatrickou diagnózou a téměř ¼ lidí zažila někdy něco, co do zdravého rozumu nezahrnujeme. V té skupině jsou schizofrenici, psychopati i narkomani. Při takovém počtu je v podstatě nemožné, aby se mezi nimi netvořily skupinky lidí přesvědčených o tom, že právě oni jsou předurčeni / vyvoleni být světovládci.
Druhý důvod je ten, že známe několik skupin, které se skutečně o světovládu pokusily – komunistická světová revoluce byla sotva čím jiným, sen šlechty starého Španělska o světovládě je také jen pozapomenutý, Arabové věří v konečné vítězství islámu a nacisté jitě také věřili, že jsou předurčeni světu vládnout – už pro svou údajnou rasovou nadřazenost. Je dost pravděpodobné, že se o většině skupin plánujících ovládnout svět vůbec nedozvíme, protože jsou tak neuvěřitelně neschopné, že prostě nic udělat nedokážou.
Ani sebeschopnější skupinka nadšenců ale není způsobilá opravdu světu vládnout.
Na to abyste mu mohli vládnout potřebujete zpracovávat takové množtví informací, že je bez propracovaného systému distribuované analýzy prostě není schopná zvládnout žádná vláda založená na současných mocenských principech. Ostatně stačí pohled na naši vládu, která se sama řídí spíše tím, čemu její členové věří, než tím co vědí nebo si ověřili.
To že světu reálně (současnými postupy) vládnout nejde neznamená, že v něm něco nejde ovládat. Existují skupiny, které mají dílčí moc nad některými zdroji – ropou, plynem, informacemi, penězi, vodou...
Tyhle skupiny mohou propadat představě, že světu vládnou. Jedinou moc, kterou ale mají pochází z jejich schopnosti vyvolat nouzi. Jsou to vyděrači a jejich činnost bývá vždy destruktivní, protože vymáhají výhody (často vyjmutí z běžně platného práva) na lidech i celých státech tím, že jim hrozí nedostatkem – tedy bídou nebo až kolapsem.
Dokáží tak částečně změnit chování velkých skupin lidí, ale neznamneá to, že by jim skutečně vládly, natož prospívaly. Jejich existence je pouze parazitická.
Přesto já sám o sobě otevřeně říkám, že jsem přívržencem Nového světového řádu a to kvůli lidem, kteří před ním varují – hodnostáři církví, diktátoři, zloději. Ten typ světové vlády, o kterém mluvím ale nepředstavuje Brusel ani napodobenina našich současných zákonodárných sborů. Mluvím o světě, kde by byla vláda užitečná – ano je to utopie.

Žádné komentáře:

Okomentovat